Amfipoli News: Αντώνης Σαμαράς: «Ακούω μόνο την ανασκαφέα της Αμφίπολης και τα ευρήματά της»

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: «Ακούω μόνο την ανασκαφέα της Αμφίπολης και τα ευρήματά της»

Παρέδωσε επαναπατριζόμενο βυζαντινό χειρόγραφο σε ηγούμενο του Αγίου Όρους

  

Σαμαράς: Εύρημα παγκόσμιας σημασίας ο τάφος


     «Μετρημένος» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το τι λέγεται για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Ο κ. Σαμαράς, ουσιαστικά, κάλεσε τον κόσμο να ακούει μόνο όσα βγαίνουν από επίσημα χείλη και όλους τους υπόλοιπους να είναι «σοβαροί και λιγομίλητοι»!

    «Ακούω μόνο την ανασκαφέα της Αμφίπολης και τα ευρήματά της. Αυτό το εύρημα έχει παγκόσμια σημασία, πολύ πέρα από τα στενά μας σύνορα. Και γι αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί και λιγομίλητοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον επαναπατρισμό από το Μουσείο Γκετί, του χειρογράφου του 12ου αιώνα από τη Μονή Διονυσίου του Αγ. Όρους, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου το χειρόγραφο θα παραμείνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

   Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι στερεωτικές εργασίες στο ταφικό μνημείο θα συνεχισθούν έως και την Πέμπτη.

   Επιπλέον,ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τον αγώνα του υπουργείου Πολιτισμού για την επιστημονική στοιχειοθέτηση των απαιτήσεων της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την επιστροφή των πολιτιστικών της θησαυρών, οι οποίοι έχουν εξαχθεί παράνομα.

 «Μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχισθεί με κορύφωση τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Μια μόνιμη και απαρέγκλιτη απαίτησή μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Πηγή: www.newsbeast.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου