Amfipoli News: Εν αναμονή νέων ανακοινώσεων - Ο τάφος κρύβει εκπλήξεις

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Εν αναμονή νέων ανακοινώσεων - Ο τάφος κρύβει εκπλήξεις


Κορυφώνεται η αγωνία για τα ευρήματα στην Αμφίπολη, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη βρίσκεται στην αναμονή, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να γίνουν ανακοινώσεις.
Οι εργασίες επικεντρώνονται στην υποστύλωση του τρίτου ταφικού θαλάμου ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στο μνημείο πέρασαν με επιτυχία το τεστ των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Η θωράκιση του μνημείου στην είσοδό του με το κατάλληλο στέγαστρο και τα αποστραγγιστικά κανάλια περιμετρικά, έχουν ήδη προχωρήσει.
Κρίσιμη είναι η υποστύλωση του τρίτου θαλάμου που παρουσιάζει και τις πιο πολλές φθορές.
Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μιλώντας χθες στον realfm ανέφερε ότι: "Επειδή προχωρούμε στην ουσία, στη γη μέσα, στο εσωτερικό, πρέπει να γίνουν ορισμένες απαραίτητες υποστυλώτικες εργασίες, να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα αποφορτίσουν σε έναν βαθμό το θόλο του μνημείου, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να εργαστούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και φυσικά να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για το ίδιο το μνημείο".
Τόνισε ακόμη ότι: "Η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Η ανασκαφή κρύβει ακόμα μεγαλύτερες".
Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την ταυτότητα του τάφου, δήλωσε ότι "όποιος κάνει εικασίες είναι απλώς εικασίες, σενάρια εργασίας".
"Εμείς προτιμούμε να μένουμε στα δεδομένα της ανασκαφής, αυτά τα οποία μας πληροφορούν η ανασκαφική ομάδα και υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής, η κ. Περιστέρη. Το πιο σοφό, αυτήν τη στιγμή, είναι να μένουμε στα δεδομένα μας", δήλωσε.
Οι στερεωτικές εργασίες στο ταφικό μνημείο θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε αναμένονται πιθανότατα και ανακοινώσεις για την συνέχιση των εργασιών.

Πηγή: www.news.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου