Amfipoli News: Δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο

Δεν υπάρχει, τελικά, θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τετάρτου χώρου στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Η υπόθεση εργασίας βάσει γεωλογικής και σπηλαιολογικής έρευνας που πιθανολογούσε την ύπαρξή του δεν επιβεβαιώνεται, τελικά, από την ανασκαφική διαδικασία. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η υπεύθυνη ενημέρωσης Άννα Παναγιωταρέα, η αρχική υπόθεση εργασίας που ήθελε την ύπαρξη θυρώματος που να οδηγεί σε τέταρτο θάλαμο μέσα στο μνημείο «δεν επιβεβαιώνεται από την ανασκαφική εργασία».

Απέδωσαν τη λανθασμένη εντύπωση στο γεγονός ότι στο σημείο όπου πιστευόταν ότι βρίσκεται η θύρα έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης.

«Επομένως, δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο», συμπληρώνουν η κ. Μενδώνη και η κ. Παναγιωταρέα.

Διαβάστε επίσης:



6 σχόλια :

  1. Μα είναι δυνατόν;;;!!! Κατι δεν μου ταιριάζει στην ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....... τουλάχιστον μας μείναν τα φτερά........ απογοήτευση!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορεί να είναι αυτο το τέλος ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ ΣΕ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΜΑ ΑΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειπαμεεεεε,..., οι θαλαμος συνεχιζει προς τα κατω εχει πολυ σκαψιμο ακομα στον παραδιπλανο τυμβο το κουτι του ''θησαυρου'' ηταν εξωτερικα της κατασκευης λεμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίμετρος 498 μέτρα,1 5μέτρος λέωντας,2 σφίγγες, 2 πανέμορφες Καρυάτιδες,ένα μαγευτικό ψηφιδωτό μόλις 3 θάλαμοι, έτσι για το τίποτα;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή