Amfipoli News: Η πόρτα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πολλές ταφές στο εσωτερικό του Τύμβου!

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η πόρτα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πολλές ταφές στο εσωτερικό του Τύμβου!

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια


Την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να βρούμε όχι έναν , ούτε δύο αλλά περισσότερους νεκρούς στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, εξέφρασε ο αρχιτέκτων μηχανικός Αθανάσιος Νακάσης, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS και επίτιμος διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.  Η ανάλυση του οφείλεται στην αναφορά του δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ σχετικά με το ότι αποκαλύφθηκε το βόρειο τμήμα του μαρμάρινου κατωφλίου, το οποίο

"φέρει κυρτές βαθύνσεις για την ένθεση των μεταλλικών τροχιών που διευκολύνουν την κίνηση των μαρμάρινων θυροφύλλων"

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, ότι υπήρχαν "ροδιές", ίχνη από αυλακιές, που δημιουργεί το άνοιξε-κλείσε της θύρας, "προφανώς", όπως λέει, για να γίνουν περισσότερες της μίας ταφές.

Μια άλλη ερμηνεία θα μπορούσε να ήταν πως το μνημείο πριν επιχωματωθεί, ήταν επισκέψιμο για να τιμάται από κάποιους ο υψηλός νεκρός. 



Πηγή:parapolitika.gr
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. επειδη οι λεπτομερειες στις ''ροδιες'' δειχνουν υπαρξη συρτη(ων) που ασφαλιζαν καθετα και απο την μεσα πλευρα καθε πορτοφυλλου καποιος πρεπει να εκλεινε την πορτα απο μεσα. Μπορουμε να συμπερανουμε λοιπον πως εχουμε να κανουμε και με ΔΕΥΤΕΡΗ κρυφη εισοδο στο ''ιερο'', στον ταφο. Περιμενω και αλλον προθαλαμο μετα την διφυλλη θυρα, την οποια ανοιγαν απο μεσα οι αρχιερεις για να επιτρεψουν την εισοδο προσκυνητων παραπερα. Εχει πολυ σκαψιμο ακομα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή