Amfipoli News: Αμφίπολη : Υπόγειοι διάδρομοι κάτω από τον τρίτο θάλαμο!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη : Υπόγειοι διάδρομοι κάτω από τον τρίτο θάλαμο!


Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η αποχωμάτωση καθυστερεί περισσότερο στον τρίτο θάλαμο συγκριτικά με τους δύο προηγούμενους θαλάμους, το δεύτερο και τον πρώτο.

«Η Αμφίπολη είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, έκανε πάλι λόγο για υπομονή και ενημέρωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρχει νέα ανακοίνωση για την πορεία της ανασκαφής.

Το υπουργείο ελπίζει ότι το φυσικό έδαφος του τρίτου θαλάμου κρύβει μυστικά.

Ωστόσο, η ανασκαφή στο τεχνητό όρυγμα στον τρίτο θάλαμο του αρχαίου τάφου βρίσκεται σε βάθος μόλις δύο μέτρων και είναι αμφίβολο αν θα έχουν προλάβει τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη να ολοκληρώσουν το έργο και να έχουν σαφείς απαντήσεις μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, ή θα έχουμε μόνο ένα κομμάτι ως τότε και θα αναζητούμε το υπόλοιπο μετά την ολοκλήρωση της αποχωμάτωσης.

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα αρχίσει και η νέα απόπειρα γεωφυσικής διασκόπησης του λόφου Καστά για να «ακτινογραφηθεί» το εσωτερικό του και να δοθούν απαντήσεις στο αν υπάρχουν και άλλοι τάφοι.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο λόφος έχει διάμετρο 158 μέτρων και τους τελευταίους μήνες έχουν ερευνηθεί μόνο τα 25 μέτρα, είναι εξαιρετικά πιθανό να βρίσκονται κρυμμένες εκεί και άλλες αρχαιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη αναζητάται η σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με τον τάφο και με τον λόφο Καστά συνολικότερα και ίσως αν βρεθούν κι άλλες αρχαιότητες, να δοθούν περισσότερες απαντήσεις.



Πηγή : news.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου