Amfipoli News: Εκνευρίστηκε η κυρία Μενδώνη γιατί οι δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Εκνευρίστηκε η κυρία Μενδώνη γιατί οι δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις!




Επειτα από δύο ώρες συνεχών ερωτήσεων των δημοσιογράφων για τον σκελετό που βρέθηκε στον Τάφο της Αμφίπολης, αλλά και την επίμονη άρνηση της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη να πει κάτι συγκεκριμένα, η  γενική γραμματέας του υπουργείου και έγκριτη αρχαιολόγος είπε: «Επειδή έχω εκνευριστεί και με τις ερωτήσεις αλλά και με τις απαντήσεις»...και προχώρησε σε διευκρινίσεις γύρω από τον σκελετό.

Μάλιστα εκνευρίστηκε η κυρία Μενδώνη γιατί οι δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μενδώνη, ο σκελετός εντοπίστηκε «διαταραγμένος και αποσπασμένος». Βρέθηκε κρανίο σε απόσταση από το ταφικό όρυγμα. Η κάτω γνάθος ήταν εκτός ορύγματος. Επίσης, βρέθηκαν πλευρά, πόδια και άκρα, περίπου δηλαδή το 80% του σκελετού. Η λεκάνη εντοπίστηκε διαμελισμένη λόγω πτώσης λίθων.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας, η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, αρνείτο συστηματικά να πει το οτιδήποτε για τον σκελετό, προβάλλοντας το επιχείρημα πως για αυτόν θα μιλήσουν ανθρωπολόγοι και οστεολόγοι.

Ωστόσο, η κυρία Μενδώνη με την παρέμβαση της έκοψε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα, τονίζοντας παράλληλα, πως ακόμη ο σκελετός παραμένει στην Αμφίπολη, καθώς αναζητείται εργαστήριο και σύνθεση ομάδων από οστεολόγους, ανθρωπολόγους, αλλά και ιατροδικαστές.

Αυτή είναι η μοναδική εικόνα που δόθηκε για τον σκελετό έπειτα από πίεση των δημοσιογράφων. Ωστόσο δεν είναι ευδιάκριτα τα ευρήματα

«Δεν δούλεψαν εθελοντές στην Αμφίπολη» ξεκαθάρισε η Λίνα Μενδώνη

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη αποσαφήνισε και τη φράση που είχε ακουστεί νωρίτερα από τα χείλη της κυρίας Περιστέρη, η οποία είχε μιλήσει και για εθελοντές στην ανασκαφή. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως δεν εργάστηκε κανένας εθελοντής στην ανασκαφή, αλλά μόνο μια στενή και επί χρόνια συνεργάτιδα της κυρίας Περιστέρη.

Ο ρόλος της Εγνατίας Οδού στις ανασκαφές

Οσο για τον ρόλο που της Εγνατίας Οδού στις ανασκαφές, η κυρία Μενδώνη εξήγησε πως η ανασκαφή ήταν τύπου ορυχείου και πως χρησιμοποιήθηκαν και λάμπες ορυχείου και επειδή η Εγνατία Οδός διαθέτει και την τεχνογνωσία, αλλά και τα μέσα, βοήθησε σε αυτό το κομμάτι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. Η γ.γ. του Υπουργείου είπε: "...έχω εκνευριστεί με κάποιες ερωτήσεις, αλλά και κάποιες απαντήσεις";;;;!!!!
    Tο μείζον θέμα, νομίζω, δεν είναι ότι η γ.γ. έκανε ντα τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις τους. Ή τέλος πάντων αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα.
    Το μείζον θέμα είναι ότι έκανε ντα τους ίδιους τους επιστήμονες!
    Δεν της άρεσαν οι απαντήσεις τους! Την εκνεύρισαν!
    Οι απαντήσεις των επιστημόνων εκνεύρισαν την Μενδώνη!!!
    Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Και να περνούν και ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό; Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να της πει "τι λέτε κυρία μου;" Δεν βρέθηκε ένας επιστήμονας να ανταπαντήσει "η γ.γ. μάς έχει εκνευρίσει με τον τρόπο που παρεμβαίνει-ελέγχει-καπελώνει την κάθε ενημέρωση;" Δεν ακούστηκε ένα γέλιο, ένα γιουχάισμα, μια καταγγελία, δεν είπε ένας "φεύγω"...

    Αν είχε εκνευριστεί η Μενδώνη, να πήγαινε έξω να κάνει μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να επέστρεφε ήρεμη.

    Είναι δυνατόν να εξευτελίζει την ανασκαφική ομάδα μ' αυτόν τον τρόπο;

    Τι σημαίνει "έχω εκνευριστεί και από κάποιες απαντήσεις";

    Τι εξερέθισε τη νευρική ισορροπία της Μενδώνη;
    Τόσο ευαίσθητο νευρικό σύστημα έχει ο οδοστρωτήρας; Δεν δείχνει τόσο ευάλωτη. Είκοσι χρόνια στο Υπουργείο πώς άντεξε; Τώρα τσάκισαν τα νεύρα της από τις απαντήσεις της Περιστέρη;
    Ακόμα και ανοησίες (κατά την άποψή της) να απαντούσαν οι επιστήμονες, δεν είχε λόγο να εκνευριστεί. Οι επιστημόνες δίνουν συνέντευξη Τύπου, οι επιστήμονες ρισκάρουν το κύρος τους, οι επιστήμονες ελέγχονται από την κοινότητά τους, και δεν έχουν ανάγκη καμία αστυνομία νεύρων να επέμβει για να επιβάλει την τάξη.
    Τι ήθελε να κάνει η Μενδώνη; Να "αδειάσειι" δημόσια την Περιστέρη;Η ηγεσία του Υπουργείου αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ανασκαφέα κι ίσως κάποιους συνεργάτες της; Την ανασκαφή τελικά ποιος την κάνει; Και ποιος έχει τον πρώτο λόγο; Η επιστήμη ή η κάθε Μενδώνη;
    Αλλά αν είχαν λίγη σοβαρότητα οι επιστήμονες, θα έπρεπε να την καλέσουν να βάλει τοίχο σφράγισης στο στόμα της από την ημέρα που βγήκε στα κανάλια να διορθώσει την Περιστέρη... απ' την ημέρα που δήλωσε ότι η Περιστέρη έκανε λάθος και ότι τάχα "στη ρύμη του λόγου της" είπε η ανασκαφέας ότι ο τάφος ανήκει σε στρατηγό...
    Δεν το έκαναν. Την ανέχονται και την έχουν αναγάγει σε παράγοντα της ανασκαφής.
    Όμως τι γυρεύουμε... Προφανώς και αυτή η ιστορία της Αμφίπολης βρόμισε. Και σιγά μη δε βρομούσε οποιαδήποτε ιστορία βρισκόταν στα χέρια πασοκάδων σαν την Μενδώνη και την Παναγιωταρέα και όλου αυτού του συρφετού του υπόλοιπου πολιτικού σκηνικού.
    Είμαστε μανούλες σ' αυτά σε τούτη την ξεφτιλοχώρα. Να παίρνουμε μια ψηφίδα κάλλους και ιστορίας και να την κάνουμε σα τα μούτρα μας.
    Ακόμα κι απ' τον τάφο της Αμφίπολης, αυτή η ξεφτίλα αναδύθηκε.Τάχα μου "να ενημερώσουμε το λαό στον οποίο ανήκει το μνημείο", μετά μισόλογα, απόκρυψη, συνωμοσίες και συνωμοσιολογίες, δυο πασοκάδες εδώ, τρεις δεξιοί εκεί, όσοι αρχαιολόγοι τόσες και οι απόψεις, φαγωμάρα, διαγκωνισμοί, ξέσκισμα, γιατί εσύ όχι εγώ, φάτε εθνικισμό, όχι ρε, φάτε διεθνισμό, κάτι αριστεροί των οπισθίων να σκίζονται ότι η αρχαιολογία πρέπει να καταργηθεί, κάτι ημιπαράφρονες "δάσκαλοι" να καταγγέλλουν τους ανασκαφείς, οι ανασκαφείς να γλείφουν το Υπουργείο, το Υπουργείο να γλείφει δεν ξέρω ακόμα τι, ένας να φωνάζει, είναι ο Κάσσανδρος, τι λες ρε, ανίδεε, ο άλλος, είναι ο Αλέξανδρος, ρε, άντε ρε ανόητε, δεν είναι συλημένος, όχι, είναι ρε καραγκιόζη.
    Θα έλεγε κανείς ότι η ελπίδα βρίσκεται σε μας που ντρεπόμαστε.
    Αλλά είμαστε τόσο λίγοι και τόσο μέσα στα βάθη του απόπατου και μεις... Όπου μπορούμε και μεις τα ίδια και χειρότερα.
    Οπότε "συγγνώμη που σας εκνευρίσαμε κυρία Μενδώνη μας, συγγνώμη κυρία Αρχόντισσα Θησαυροφύλακος... πώς το λένε αυτό το "οφφίκιο" που της απένειμε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας προχθές; Τρομάρα μας. Καλά σαράντα μας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή