Amfipoli News: ΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ




Σε λίγα 24ωρα, αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Πολιτισμού στην οποία θα απαντήσει πολλά ερωτήματα, δίνοντας ένα τέλος στη συνωμοσιολογία των τελευταίων ημερών, γύρω από το «μυστικό» του τάφου της Αμφίπολης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου, το National Geographic, σε μια ειδική του έκδοση αφιερωμένη στην Αμφίπολη, διερευνά την πιθανότητα να έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος στον λόφο Καστά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από τους αρχαιολόγους που έχουν κάνει πρόσφατα δηλώσεις αποφεύγουν να πάρουν θέση, αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις.

Άλλοι πάλι διερωτώνται εάν η ανασκαφική ομάδα της κας Περιστέρη έχει λάβει υπόψη της τα ευρήματα στον λεγόμενο «Τάφο ΙΙΙ» της Αμφίπολης, ένας σχεδόν πανομοιότυπος κιβωτιόσχημος μακεδονικός τάφος λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο των ανασκαφών.

Σχεδόν τριακόσια μέτρα μακριά από το λόφο, μία παλαιότερη έρευνα είχε φέρει στο φως τον «Τάφο ΙΙΙ» της Αμφίπολης, στον προθάλαμό του οποίου υπάρχει βοτσαλωτό μωσαϊκό με ρόμβους, παρόμοιο με αυτό που βρέθηκε κατά το πρώτο στάδιο της ανασκαφής στον λόφο Καστά.

Κάποιοι άλλοι, βέβαια, επιμένουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξάγουμε συμπεράσματα από τα μέχρι στιγμής ευρήματα, καθώς υποστηρίζουν ότι η ανασκαφική έρευνα αν και έχει προχωρήσει αρκετά, δεν καλύπτει ούτε το 1/4 του συνολικού εμβαδού του Τύμβου, και συμπεραίνουν ότι όχι μόνο μπορεί να υπάρχουν υπόγειοι χώροι στον Τύμβο, αλλά ότι στον υπόλοιπο υπό ανασκαφή χώρο υπάρχουν ευρήματα που θα αφήσουν έκπληκτους τους αρχαιολόγους.



Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. Θεωρω οτι δεν θα ειπωθει κατι που θα οδηγει σε πιο ασφαλη συμπερασματα.....το θεμα και ο προβληματισμος ειναι.....στο που ακριβως θα βρισκεται η αληθεια μετα και απο αυτη την ''ενημερωση''.Υποθετω οτι ετσι καπως θα γινει.Μονο αυτο και κλεινω: Ειναι αδιανοητο απο επιστημονικη ανασκαφικη ομαδα να μην δινει στη δημοσιοτητα ουτε μια φωτογραφια του σκελετου ''in situ ''.Εαν παρακολουθητε το θεμα,ουτε ενας δημοσιογραφος δεν εχει ρωτησει το λογο της μη δημοσιευσης....τα συμπερασματα δικα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή