Amfipoli News: Αμφίπολη: Βρέθηκε σκελετός σε τάφο κάτω από τον τρίτο θάλαμο

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Βρέθηκε σκελετός σε τάφο κάτω από τον τρίτο θάλαμο


Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού για τις ανασκαφικές εργασίες στον τάφο της Αμφίπολης. Τι έδειξαν οι ανασκαφές μέχρι σήμερα, τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα

Μετά από "σιγή" αρκετών ημερών, το μεσημέρι της Τετάρτης, το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, από το Μουσείο της Αμφίπολης.
Μία ημέρα νωρίτερα, η επικεφαλής των εργασιών στον Τύμβο Καστά, είπε πως "πρόκειται για οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει. Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο", ενώ σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, είπε: "Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα".

Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός σε τάφο κάτω από τον τρίτο θάλαμο

Συγκλονιστικά τα ευρήματα από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείο Πολιτισμού, κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, βρέθηκε κιβωτιόσχημος τάφος, σε βάθος 1.60μ. Το ύψος του μπορεί να έφτανε το 1,80 εκατοστά.
Μέσα σε αυτόν τον τάφο βρέθηκε κάτι σαν λεκάνη, όπου φαίνεται ότι υπήρχε τοποθετημένος σκελετός σχεδόν άρτιος, ο οποίος θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες.
news247.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου