Amfipoli News: H Αμφίπολη γίνεται ντοκιμαντέρ (vid)

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

H Αμφίπολη γίνεται ντοκιμαντέρ (vid)

Στα σκαριά βρίσκεται το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το ΥΠΠΟΑ για την πορεία των ανασκαφών στον τύμβο Καστά

του Πασχάλη Μεντίζη

Μοναδικό ντοκιμαντέρ, με «απίθανο υλικό», όπως επισημάνθηκε από επίσημα χείλη, που θα αποτυπώνει την πρόοδο των ανασκαφικών ερευνών στον εντυπωσιακών διαστάσεων τύμβο στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη, ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το εγχείρημα αναμένεται να περιλαμβάνει αδημοσίευτο υλικό, μαγικές εικόνες και καθηλωτικά αμοντάριστα πλάνα από τις πρώτες ακόμη ανασφαφές εξωτερικά του ταφικού συγκροτήματος, μία καταγραφή, δηλαδή, του χρονικού, δηλώσεις και αντιδράσεις από τους ίδιους τους ανασκαφείς, επικεφαλής αλλά και απλούς σκαπανείς, ενώ το στίγμα τους θα δίνουν και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου.

Άγνωστη, ωστόσο, μέχρι στιγμής, παραμένει η διάρκειά του και ο χρόνος δημοσιοποίησής του.

Μία πρώτη γεύση πριν από το... κυρίως πιάτο, από στιγμιότυπα των ανασκαφικών ερευνών, δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα από το υπουργείο, με ένα βίντεο γεμάτο εντυπωσιακό οπτικό υλικό διάρκειας δύο λεπτών και δέκα δευτερολέπτων από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, που βρέθηκε στο δάπεδο του ταφικού μνημείου.

Ήταν ουσιαστικά υλικό αμοντάριστο, με τα πλάνα σε συνοχή, με φυσικούς ήχους, αφαιρώντας τις πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας, εικόνες που σαφώς διεγείρουν και ταυτοχρόνως προϊδεάζουν για τη μοναδικότητα του τελικού ντοκιμαντέρ.

Η Περιστέρη ανοίγει τα χαρτιά της σε συναδέλφους αρχαιολόγους
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του τύμβου Καστά, Κατερίνα Περιστέρη, θα παρευρεθεί σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεβρίου στην Αθήνα.


Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, η κα Περιστέρη θα αναλύσει επισταμένα τις ανασκαφικές εξελίξεις στο ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης, μπροστά σε περισσότερους από 200 συναδέλφους της, καθώς στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί σχεδόν σύσσωμος ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Μάλιστα, η εκδήλωση θα είναι διαδραστική, γεγονός που την καθιστά κάτι περισσότερο από ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και ελκυστική καθώς δίνεται η ευκαιρία στους συναδέλφους της κ. Περιστέρη να «βομβαρδίσουν» το πρόσωπο των ημερών με ερωτήσεις σχετικά με τις πολυθρύλητες ανασκαφές, ακόμη και από αυτούς με τους οποίους τους τελευταίους μήνες υπήρξαν λεκτικές διενέξεις ή απόκλιση απόψεων.


Πηγή: voria.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου