Amfipoli News: Εδώ και ένα μήνα έχει ολοκληρωθεί η τομογραφία του Τύμβου Καστά - Πληροφορίες αναφέρουν για δύο ακόμη εισόδους!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Εδώ και ένα μήνα έχει ολοκληρωθεί η τομογραφία του Τύμβου Καστά - Πληροφορίες αναφέρουν για δύο ακόμη εισόδους!




Σχετικά με την τομογραφία του τύμβου, το ΥΠΠΟΑ ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνταν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η τομογραφία θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το υπέδαφος, όπως για παράδειγμα, ποιο μέρος του Τύμβου είναι τεχνητό και ποιο φυσικό. Επίσης θα ρίξει φως στο αν υπάρχουν και άλλοι είσοδοι, θάλαμοι και οικοδομήματα εντός του λόφου Καστά. 


Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του amfipolinews.blogspot.gr η τομογραφία του Λόφου Καστά έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα μήνα.


Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη εισόδους που φαίνεται να εντοπίστηκαν στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Αυτό είναι το σχέδιο του κ. Πολυμενάκου έτσι όπως συμπληρώθηκε με τα νεώτερα στοιχεία, εδώ φαίνεται ότι στα βορειοδυτικά υπάρχει δεύτερη πύλη.

Με τη βοήθεια του παραπάνω σχεδίου του κ. Πολυμενάκου είχε επισημανθεί παλιότερα η πιθανή ύπαρξη μιας δεύτερης πύλης στα βορειοδυτικά του Τύμβου. Αυτό, λοιπόν, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την νέα ηλεκτρική διασκόπηση που έφερε εις πέρας το Πανεπιστήμιο. Μια νέα αλληλουχία θαλάμων φαίνεται να εντοπίστηκε στη δεύτερη είσοδο του ταφικού μνημείου (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω). Οι πηγές αναφέρουν ότι οι νέοι θάλαμοι παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους προηγούμενους θαλάμους, καθώς είναι ανηφορικοί σε αντίθεση με τους θαλάμους που έχουν ήδη ανασκαφεί κι έχουν κατηφορική κλίση. 






  
Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



2 σχόλια :