Amfipoli News: Τι «σημαίνει» όταν κάποιος τρώει τα νύχια του; Οι ειδικοί απαντούν...

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τι «σημαίνει» όταν κάποιος τρώει τα νύχια του; Οι ειδικοί απαντούν...


Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι η κακή συνήθεια του να τρώει κανείς τα νύχια του ή να τραβά τις τρίχες από τα μαλλιά του, ήταν...
σημάδι στρες, νευρικότητας και ένδειξη ανασφάλειας.

Ωστόσο, μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry», έρχεται να τα ανατρέψει, καθώς οι κακές αυτές συνήθειες θα μπορούσαν να αποτελούν ένα σημάδι... τελειομανίας.

Παράλληλα, μάλιστα, τονίζουν ότι οι λεγόμενες «body-focused repetitive behaviours» (BFRB) επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που εστιάζουν στο σώμα, δεν αποτελούν ένδειξη άγχους.

«Πιστεύουμε ότι όσοι εμφανίζουν αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές μπορεί να είναι τελειομανείς, κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να χαλαρώσουν και να φέρουν εις πέρας διάφορα καθήκοντα σε φυσιολογικούς ρυθμούς», ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Kieron O'Connor.

«Κατά συνέπεια, είναι επιρρεπείς στην απογοήτευση, την ανυπομονησία και τη δυσαρέσκεια, όταν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, ενώ βιώνουν και υψηλότερα επίπεδα πλήξης και ανίας», επεσήμανε.

Τέλος, φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να προκαλέσουν σημαντική δυσφορία, φαίνεται ότι ικανοποιούν και ωθούν κάποια μορφή ανταμοιβής.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου