Amfipoli News: ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ο Ρίτσαρντ Ουίλλιαμς γνωστός με το ψευδώνυμο Prince Ea είναι γνωστός Αμερικανός καλλιτέχνης, ποιητής, ράπερ και σκηνοθέτης. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία εμπνευσμένων βίντεο με ενθαρρυντικά μηνύματα ώστε να αφυπνίσει την ανθρωπότητα και να παρακινήσει τον κόσμο να αναλάβει δράση.
Σε αυτό το βίντεο ζητά συγγνώμη στις επόμενες γενιές για την κατάντια αυτού του πλανήτη ενώ προτρέπει όλους εμάς να συμβάλλουμε έτσι ώστε να αλλάξουν τα πράγματα και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Αγαπητές μελλοντικές γενεές,
Πιστεύω ότι μιλώ εκ μέρους όλων μας όταν λέω ΣΥΓΓΝΩΜΗ
Συγγνώμη που αφήσαμε τον πλανήτη μας να καταστραφεί. Συγγνώμη που ήμασταν τόσο απασχολημένοι με αυτά που κάναμε αντί να κάνουμε κάτι ουσιώδες. Συγγνώμη που ακούσαμε τους ανθρώπους οι οποίοι μας πρόβαλαν πάντα δικαιολογίες Ελπίζω να μας συγχωρέσετε. Δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο ξεχωριστή ήταν η γη μας.
Όπως σε ένα γάμο ο όποιος δεν πέτυχε, γιατί δεν εκτιμήσαμε αυτό που είχαμε μέχρι που μια μέρα το χάσαμε.
Παράδειγμα: Υποθέτω ότι όλοι γνωρίζετε την ζούγκλα του Αμαζόνιου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι κάποτε ήταν ένα τροπικό δάσος. Με απέραντες εκτάσεις όσο παίρνει το μάτι με εκατομμύρια δέντρα.
Το ένα δέντρο πιο όμορφο από το άλλο. Αα, σωστά, δεν ξέρετε τι είναι τα δέντρα.
Αφήστε με λοιπόν να σας πω: τα δέντρα είναι καταπληκτικά, εξαιρετικά, αναπνέουμε τον αέρα που παράγουν. Στην πραγματικότητα μας καθαρίζουν την μόλυνση του αέρα, το λεγόμενο διοξείδιο του άνθρακα. Αποθηκεύουν και καθαρίζουν νερό.
Τα δέντρα μας δίνουν τροφή, η οποία μας θρέφει και φάρμακα τα οποία θεραπεύουν τις ασθένειες μας.
Γι αυτό λυπάμαι τόσο πολύ, που πρέπει να σας πω ότι τα καταστρέψαμε.
Με σιδερόφρακτες τεράστιες μηχανές δολοφονήσαμε χιλιάδες δέντρα μετατρέποντας τεράστιες εκτάσεις σε έρημο.. το 50 % από αυτά θα χρειαστεί τουλάχιστον τα επόμενα 100 χρόνια ώστε να φυτρώσουν και να αναπτυχτούν.
Και ξέρετε για πιο λόγο, (αυτό που λέγεται)”Πρόοδος”.
“Πρόοδος”.
Προς Fox News: εσείς που ενημερώνετε τον κόσμο, αν δεν πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή πάτε να ρωτήσετε τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους στο Μπαγκλαντές, από τις πλημμύρες και την άνοδο της στάθμης του νερού.
Ενώ εσύ καθόσουν, εσύ απολάμβανες τον καναπέ στην βίλλα σου, αυτοί έχασαν τα πάντα και καταστραφήκαν ολοσχερώς.
Στο Πεκίνο τα παιδιά που πάνε σχολείο κυκλοφορούν με μάσκες γιατί ο αέρας είναι μολυσμένος. Όσο και να το αγνοείς αυτό είναι η πικρή αλήθεια και θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να την αποδεχτούμε.
Λυπάμαι τις επόμενες γενιές τι θα αντικρύσουνε με όλο αυτό το οικολογικό ολοκαύτωμα από την ανθρώπινη απληστία.
Λυπάμαι γιατί συγκεντρώσαμε την προσοχή μας, βέβαια όχι χωρίς λόγο, στην ISIS και στα εγκλήματα της, και αγνοήσαμε το σημαντικό γεγονός ότι λιώνει η Ανταρκτική και κινδυνεύουν πολλές παραθαλάσσιες πόλεις. Λυπάμαι που σας αφήνουμε τέτοια παρακαταθήκη.
Ο κόσμος δεν αλλάζει με το να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα αν δεν αλλάξουμε εμείς τον τρόπο σκέψεως και την ωφελιμιστική νοοτροπία μας. Κάποτε είπε ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που δολοφονήθηκε άδικα, να μην κοιτάζουμε τι κάνει το κράτος για εμάς, αλλά να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε εμείς για το κράτος.
f00353ae1b9802429a23b45e39a237e6
Σταματήστε να αγωνίζεστε για τα υποτιθέμενα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά του ρατσισμού, υπέρ της ελευθερίας, ισότητας αδελφότητας, κατά της ομοφοβίας και κοιτάξτε να σώσουμε ό,τι μπορούμε ακόμα από αυτόν τον πλανήτη γιατί αλλιώς οι επόμενες γενεές, δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ για τα εγκλήματα που έχουμε κάνει κατά της φύσης και κατά συνέπεια του ιδίου του Θεού.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ
stepmap-karte-laender-mit-klimawandel-156416
Σε άλλο βίντεο του εξηγεί για ποιο λόγο πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέλος καθώς και τα βήματα για μια καινούργια αρχή για την ανθρωπότητα.
«Γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέλος»:

O κόσμος φτάνει στο τέλος του.
Η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη και οι ωκεανοί αργοπεθαίνουν. Πολλά είδη ζώων εξαφανίζονται, η οικονομία καταρρέει,
Η παιδεία χάνεται, και η ασφάλεια διαλύεται, σκοτώνουν την παιδικότητα και βραβεύουν την αγνοία
Οι άνθρωποι είναι καταθλιμμένοι και θυμωμένοι, μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε
Ο καθένας βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή

Προσπερνάμε ο ένας τον άλλον στο δρόμο Και όταν μιλάμε πρόκειται για ρομποτικές συζητήσεις χωρίς νόημα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι επιζητούν 15 λεπτά δημοσιότητας, παρά μια ολόκληρη ζωή με νόημα και σκοπό. Γιατί η δημοσιότητα θεωρείται πιο σημαντική από το ορθό νόημα της ζωής
Ενδιαφέρονται πιο πολύ για κολακείες παρά για την αλήθεια
Η εξουσία χτίζει φύλακες παρά σχολεία
Είναι πιο εύκολα να βρεις ένα Big Mac(χάμπουργκερ των Μακ Ντόναλντς) παρά ένα μήλο. Και όταν βρεις ένα μήλο δυστυχώς είναι γενετικά μεταλλαγμένο
Οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν με συνεχή ψέματα. Παίζουν πονηρό παιχνίδι με τις φυλές και τις θρησκείες. Ο θεός τους το χρήμα, είναι ψέμα, ο δικός μου είναι η αγάπη και η αλήθεια.
Και αν κάποιος δεν πιστέψει στο θεό τους, σε σκοτώνουν
Το 92% από τα τραγούδια σήμερα στο ραδιόφωνο μιλάνε για το σεξ. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν αθώα παιχνίδια αλλά του σατανά κατασκευάσματα.
Ο μέσος άνθρωπος κάθεται 5 ώρες την ημέρα στην οθόνη, και τον ποτίζουν με αφάνταστη βία. Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει τα πάντα αλλά σου κλέβει το πιο πολύτιμο.
Εξυψώνουν την περηφάνια και περιφρονούν την ταπείνωση (αλλά όποιος υψώσει εαυτόν ταπεινωθήσεται, και όστις ταπεινώσει εαυτόν υψωθήσεται)
Κάνουν όλοι τον παντογνώστη, και αδιαφορούν για αυτούς που πονάνε. Όλοι κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, έλειψαν οι αγνοί άνθρωποι.
Το χρήμα είναι η ρίζα του κακού. Ενώ το ξέρουμε αυτό αλλά αναθρέφουμε τα παιδία μας με άξονα το υλικό κέρδος. Κάνουμε καλές πράξεις συλλογιζόμενοι τι θα κερδίσουμε.
Γίναμε τρομολάγνοι πάνω στην δυστυχία του άλλου. Και ύστερα το προβάλουμε κοινοποιώντας το στο διαδίκτυο, γελώντας και κοροϊδεύοντας αναμεταξύ μας.
Αυτό που κάποτε ήταν φυσιολογικό σήμερα θεωρείτε οπισθοδρομικό. Αλλά και το διεστραμμένο σήμερα προοδευτικό Υπάρχουν κράτη που εφαρμόζουν διακρίσεις σε αναπήρους.
Ξοδεύονται εκατομμύρια για να διδάσκουν τα νεαρά κορίτσια ότι δεν είναι όμορφα και πρέπει να κάνουν το παν για να γίνουν ελκυστικές με διάφορα καλλυντικά και λοιπά. Έτσι υποβιβάζουν την ανθρωπινή αξία τους και είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα φτάσουν το τέλειο πρότυπο ομορφιάς που τους σερβίρεται σκόπιμα.
Έτσι πέφτουν στην παγίδα να ξοδεύουν συνεχώς για να γίνονται όλο και πιο όμορφες. Ακόμα και η ευχαρίστηση ότι έγιναν πιο όμορφες συνήθως δεν κρατάει πολύ και έρχεται μετά η απογοήτευση.
Σε όλο αυτό το χάος με πιο πρόσωπο μπορούμε να κρατηθούμε χωρίς να χαθούμε. Και ποια είναι η λύση;
Η ζωή σου θα ξεκινά κάθε μέρα με ένα βλέμμα αγάπης προς τους άλλους και να τελειώνει πάντα με τον ίδιο τρόπο, έτσι θα μεταδώσεις και στους άλλους αυτό το θειο δώρο που θα διαδοθεί παντού.
Να μην μεταδίδουμε συναισθήματα αποστροφής προς τους άλλους και να φυτεύουμε το σπόρο της καλοσύνης.
Να συγχωρούμε και να δείχνουμε περισσότερο οίκτο από όσο νομίζουμε ότι μπορούμε.
Έχει καμιά αξία να κρατάς κακία στους άλλους, στην μάννα σου, στον αδελφό σου και που στο τέλος αυτή η κακία θα γυρίσει επάνω σου.
Προτίμησε να αλλάξεις εσύ τον εαυτό σου από το να θέλεις να αλλάξεις όλους τους άλλους συμφώνα με τα εγωιστικά σου πρότυπα.
Επί πολλά χρόνια αυτούς που τους εμπιστευτήκαμε να μας κυβερνούν μας πούλησαν, κόμματα μας κορόιδεψαν και μας εξαπάτησαν.
Αν θέλεις η ζωή σου να έχει αξία κάνε το μίσος συμπόνια, το θύμο αγάπη, και την σκληρότητα καλοσύνη.
Ο καθένας ξεχωριστά με την δική του συμβολή μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο.
Και η πορεία προς μια νέα αρχή ξεκινά μέσα από εσάς.
quote-somewhere-out-there-the-world-must-have-an-end-wislawa-szymborska-28-94-03

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου