Amfipoli News: Σερραία από το Σκούταρι σάρωσε σε διαγωνισμό μαγειρικής στις ΗΠΑ κερδίζοντας το 1ο βραβείο & έπαθλο 10.000$ (Βίντεο + Φωτο)

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Σερραία από το Σκούταρι σάρωσε σε διαγωνισμό μαγειρικής στις ΗΠΑ κερδίζοντας το 1ο βραβείο & έπαθλο 10.000$ (Βίντεο + Φωτο)


Το πρώτο έπαθλο των 10 χιλιάδων δολαρίων κέρδισε η Μαρία Πετρίδη από το Σκούταρι Σερρών σε διαγωνισμό μαγειρικής στις Ηνωμένες Πολιτίες της Αμερικής.

H ελληνοαμερικανίδα σεφ Μαρία Πετρίδη συμμετείχε στον διαγωνισμό της τηλεοπτικής σειράς «Chopped» του «The Food Network».

Γεννημένη στο Σκουτάρι Σερρών μετανάστευσε πριν από 28 χρόνια στην Αμερική· πριν από επτά χρόνια μαζί με τον σύζυγό της Κυριάκο Πετρίδη από τη Μονοκκλησιά Σερρών άνοιξαν το Maria’s Mediterranean Seafood & Grill, ένα εστιατόριο που βασίζει το μενού του στη μεσογειακή κουζίνα.


Η σεφ, που συχνά δηλώνει ότι οι ελληνικές τις ρίζες είναι η έμπνευσή της, χρησιμοποίησε για το κύριο πιάτο μελιτζάνα την οποία γέμισε με αρνάκι και κους κους.

Ωστόσο το γλυκό ήταν αυτό που της έδωσε τη νίκη:

Σέρβιρε μπακλαβά με παγωτό ταχίνι, άγρια μύρτιλα και αμπελόφυλλα.

«Να το βάλεις αυτό στο μενού του εστιατορίου σου» της είπε ένας από τους κριτές.

Η Μαρία, όπως επεσήμανε και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, δεν σπούδασε μαγειρική, αλλά μπορεί να μαγειρεύει καλύτερα από πολλούς που έχουν σπουδάσει για αυτό που κάνουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σύζυγό της Κυριάκο Πετρίδη, ο οποίος έφτιαξε το ομώνυμο εστιατόριο και της πρότεινε να μαγειρεύει ό,τι ξέρει καλύτερα. 

Μέσα στο εστιατόριο που έχει ανοίξει μαζί με τον σύζυγό της στο Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης (27/12) δεν έπεφτε καρφίτσα.

Φίλοι και συγγενείς είχαν καταλάβει όλα τα τραπέζια και περιμέναν την προβολή του σόου μαγειρικής «Chopped», προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί της.

Απαντώντας σε ερώτηση του Εθνικού Κήρυκα, ο οποίος βρέθηκε στο Maria’s Mediterranean Seafood & Grill το βράδυ που προβλήθηκε το επεισόδιο, η Μαρία Πετρίδη εξήγησε ότι θέλει να εμπνεύσει τη νέα γενιά των Ελληνοαμερικανών να ασχοληθεί με την ελληνική κουζίνα.

Δωρίζει το έπαθλο στο ίδρυμα Make a Wish Το έπαθλό της ύψους 10.000 δολαρίων σκοπεύει να το δωρίσει στο ίδρυμα Make a Wish, καθώς όπως είπε, το όνειρό της, που ήταν να φτιάξει το δικό εστιατόριο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί.


epiloges.tv
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου