Amfipoli News: Τώρα είναι η ώρα να ξεπλυθεί η ντροπή της παράδοσης του Οτσαλάν

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τώρα είναι η ώρα να ξεπλυθεί η ντροπή της παράδοσης του Οτσαλάν

του Γιώργου Μουρουζίδη*
Σε εξέλιξη η πρώτη από τις τρεις δίκες για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών

Ειδικότερα, σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Παρασκευή στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου θα συζητηθούν οι αναιρέσεις των 8 Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Οι θηριωδίες του Ερντογάν κυριαρχούν απ’ άκρου σ’ άκρον στην Τουρκία. Την καθημερινότητα επισκιάζει ο φόβος, ο τρόμος και η φρίκη. Κάθε υποψία σκέψης αντίθετη στην πολιτική του Ερτογάν θεωρείται κολάσιμη, δικαστικοί συλλαμβάνονται, δημοσιογράφοι και καθηγητές διώκονται, εφημερίδες κλείνουν, στρατιωτικοί φυλακίζονται, βασανίζονται… βιάζονται, στραγγαλίζονται, μαστιγώνονται ….Διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC έχουν δημοσιεύσει σκηνές - από τα κολαστήρια μιας χώρας που ΄΄επιθυμεί΄΄ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση - βασανιστηρίων και εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης, όπου αναβιώνουν εικόνες από το «εξπρές του Μεσονυκτίου». http://www.bbc.com/news/world-europe-38123926

Μεγάλο είναι το διεθνές ενδιαφέρον για την τύχη των οκτώ, με τις έγκυρες εφημερίδες,Financial Timews και Frankfurter Allgemeine Zeitung, να εκφράζουν επιφυλάξεις αναφορικά με την στάση του έλληνα πρωθυπουργού στο θέμα.

Επίσης εχθές ο πρόεδρος της παράταξης των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Guy Verhofstadt έστειλε επιστολή στον έλληνα πρωθυπουργό, όπου αναφέρεται στις «θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες που μοιραζόμαστε στην Ε.Ε. και οι οποίες υποχρεώνουν όλα τα μέλη της Ε.Ε. να μην εκδίδουν κανέναν, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι ένοχος ή όχι, σε μια χώρα όπου κινδυνεύει να βασανιστεί ή να αντιμετωπίσει απάνθρωπη ή απαξιωτική μεταχείριση».

Είναι επίσης χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, 25 Ελληνες πολίτες που είχαν εκδιωχθεί από τη Χούντα: «Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν εγγυάται την ανθρώπινη μεταχείριση και τη δίκαιη δίκη των 8 Τούρκων αξιωματικών, που κατέφυγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο. Κρίνοντες εξ ιδίων τα αλλότρια όλες κι όλοι εμείς που διωχθήκαμε στη διάρκεια της χούντας στην Ελλάδα, ζητάμε για στοιχειώδεις ανθρωπιστικούς λόγους από την ελληνική δικαιοσύνη κι από την ελληνική κυβέρνηση, να μην ενδώσουν στο αίτημα έκδοσης της τουρκικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την ελληνική ποινική δικονομία, η έκδοση των 8 απαγορεύεται αν πρόκειται για έγκλημα που κατά τους ελληνικούς νόμους χαρακτηρίζεται πολιτικό ή στρατιωτικό ή όταν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι η έκδοση ζητείται για λόγους πολιτικούς.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου (…) η έκδοση των 8 εναπόκειται στην πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην ενδώσει στις αμετροέπεια του Σουλτάνου και διαπράξει ένα ανοσιούργημα.

Η έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών θα είναι μια ακόμα αναίμακτη ήττα του Ελληνισμού, τις οποίες υφίσταται εξαιτίας της ενδοτικής και κατευναστικής πολιτικής που ακολουθεί απέναντι στην Τουρκία. H απόφαση για τη μη έκδοσή τους, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ηθικής, παρά τα όσα υπέστησαν, ο Βορειανατολικός ελληνισμός και γενικότερα οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μ.Ασίας από τους Κεμαλιστές . Η απόφαση για την παροχή πολιτικού ασύλου θα αποτελέσει επιπλέον, επίδειξη δύναμης απέναντι στην επιθετικότητα τόσο της κεμαλιστικής όσο και της αναφυόμενης ισλαμιστικής Τουρκίας. Εχθρός της Ελλάδας είναι η Τουρκία και όχι οι οκτώ ανυπεράσπιστοι τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι δικαιούνται μια δίκαιη δίκη, την προφανώς και δεν μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση Ερτογάν και το πολιτειακό καθεστώς που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει.

Τώρα είναι η ώρα να ξεπλυθεί η ντροπή της παράδοσης του Οτζαλάν και να αποδείξουμε ότι είμαστε ένας λαός που σέβεται τους μελλοθάνατους ικέτες, ένας πολιτισμένος λαός με δημοκρατικές και χριστιανικές αρχές !!!

*Ανώτατος αξιωματικός ε.α.

infognomonpolitics.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου