Amfipoli News: Newgrange: Η Ιρλανδική «Αμφίπολη» των Αρχαίων Ελλήνων;

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Newgrange: Η Ιρλανδική «Αμφίπολη» των Αρχαίων Ελλήνων;



Το Newgrange είναι ένα προϊστορικό μνημείο που βρίσκεται στην κομητεία Meath , στην ανατολική πλευρά της Ιρλανδίας , περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια του ποταμού Boyne .
Χτίστηκε γύρω στο 3200 π.Χ. κατά τη διάρκεια της την Νεολιθική περίοδο.
Το Newgrange είναι επίσης μεγαλύτερο από το Stonehenge και τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας.
Σήμερα, το Newgrange είναι ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος, και σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Colin Renfrew, είναι το μεγάλο εθνικό μνημείο της Ιρλανδίας και αναγνωρίζεται επίσης ως μία από τις σημαντικότερες μεγαλιθικές κατασκευές στην Ευρώπη.

Διαβάστε όμως τα ιρλανδικά κείμενα «Lebor Gabola Eren» (Βιβλίο Εισβολών στην Ιρλανδία), «Leborna Huidres» (Βιβλίο του Ντύν Κάου), το βιβλίο του Λένστερ κ.λπ. – τα όποια διεσώθησαν σε χειρόγραφα του 11ου αι. μ.Χ. τι αναφέρουν.
Αναφέρουν ότι στην Ιρλανδία έφθασαν πρώτα κάτοικοι του Αιγαίου με αρχηγό τον Παρθολώνα, εν συνεχεία αποίκισαν το νησί Δαναοί (εξ ου και οι σύγχρονοι Δανοί) και τέλος οι Μιλήσιοι.
Ο διάσημος ιστορικός W. Durant στην «Παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού» (τόμ. Δ, σελ. 103) γράφει: «Οι Ιρλανδοί πιστεύουν, και δεν έχουμε καμμιά πρόθεσιν να τους αντικρούσωμε, ότι η νήσος των κατοικείτο κατ’ αρχάς από Έλληνας 1000 ίσως και περισσότερα έτη π.Χ.».
Δείτε τις κάτω Φώτο:

Η είσοδος του Newgrange στην Ιρλανδία με τις σπείρες













Πάνω αριστερά το Newgrange από το έδαφος Πάνω δεξιά η είσοδος του Newgrange στην Ιρλανδία με τις σπείρες Κάτω: Χάλκινο ξίφος τύπου Α με χρυσή επικάλυψη λαβής διακοσμημένη με ανάγλυφες σπείρες. Βρίσκεται στο μουσείο της Αθήνας με αριθμό 726. Επομενως είναι παράλογο να πούμε ότι το Newgrange το κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας;

Περιοδικό Αναζήτηση
diadrastika.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου