Amfipoli News: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Αυτοί ΠΑΙΡΝΟΥΝ την ΕΛΒΟ…

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Αυτοί ΠΑΙΡΝΟΥΝ την ΕΛΒΟ…



Όπως σας γράψαμε και το πρωί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγορά της ΕΛΒΟ από τη νοτιοαφρικανική Paramount η οποία συνεργάζεται με την τουρκική Aselsan. Μάλιστα η Αselsan είναι και μία από τις πολλές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή των F-35.
Ας δούμε ορισμένα στοιχεία για τις δύο εταιρείες.
H μεν Paramount ιδρύθηκε το 1994 στη Ν.Αφρική με σκοπό την προστασία των Αφρικανικών χωρών επί πληρωμή (μισθοφόροι). Φυσικά τονίζουν στο επίσημο φυλλάδιό τους πως λειτουργούν εντός του Διεθνούς Νόμου. Η εταιρεία έχει πάνω από 3000 εργαζομένους και έχει εργοστάσια κατασκευής όπλων σε Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή. Ήδη παρατηρείτε την έλλειψη της Ευρώπης (μήπως αλλάξει αυτό με την ΕΛΒΟ;).
Οι φωτογραφίες και το βίντεο που παραθέτουμε είναι από το επίσημο site και φυλλάδιο της εταιρείας.
H δε Aselsan ιδρύθηκε το 1975 και έχει πάνω από 5000 εργαζόμενους σε 3 Ηπείρους και πουλάει οπλικά συστήματα σε πάνω από 60 χώρες. Μόνο για το 2016 είχε καθαρά κέρδη από τις εξαγωγικές πωλήσεις 161 εκατ δολάρια.
Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας ήδη από το 2014 για ευρύτερες συνεργασίες, όπως έχει ήδη γίνει στο Καζακστάν.
Αμφότερες εταιρείες θεωρούνται στις κορυφαίες του κόσμου και σίγουρα ενδεχόμενη εξαγορά της ΕΛΒΟ τους δίνει το πολυπόθητο πάτημα και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας χθες στην επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου υποστήριξε ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ λήγει την 15 Ιουνίου και πως «υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρεία της Νοτίου Αφρικής την Παραμάουντ».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το «ανεπίσημο» business plan της εταιρείας προβλέπει «την ενεργοποίηση όλων των παλιών συμβολαίων. Την μεταφορά όλου του έργου της εταιρείας από την Ν. Αφρική στην Ελλάδα για να πιστοποιηθούν τα προϊόντα της και την μεταφορά υλικού από την Μέση Ανατολή. Αν πάνε καλά τα πράγματα και οι διαδικασίες γρήγορα η ΕΛΒΟ θα αποτελέσει διαμάντι ελληνικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι».
Το Μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες δεν επεκτείνεται υποχρεωτικά στην ΕΛΒΟ. Ανοίγει όμως σίγουρα την πόρτα για την είσοδο των Τούρκων στην Ελλάδα.
πηγη: voicenews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου