Amfipoli News: «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ



Ιδιαίτερα μεγαλόπρεπη και ξεχωριστή με πολλά «μηνύματα», θα είναι φέτος ο εορτασμός της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ, μετά από την οποία οι Τούρκοι εισήρθαν και έγιναν μόνιμοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας.
Όπως αναφέρεται, η επέτειος της μάχης του Ματζικέρτ, (1071 μ Χ), θα εορταστεί στις 26 Αυγούστου και φέτος θα έχει ξεχωριστό «χρώμα», καθώς ο Ερντογάν σκοπεύει να μας στείλει μήνυμα αλλά και σε όλους τους εχθρούς της Τουρκίας ότι δεν θα περάσουν οι συνωμοσίες τους για την ανατροπή του και ότι θα είναι έτοιμος να ξαναδώσει ένα ανάλογο μάθημα σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του.
«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ - Εικόνα0
Να σημειώσουμε ότι η μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ (σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία).
Ο αυτοκράτορας Ρωμανός Δ’ Διογένης ηττήθηκε μετά από εσωτερική προδοσία, αιχμαλωτίστηκε και απελευθερώθηκε μετά την καταβολή λύτρων, ενώ η Βυζαντινή αυτοκρατορία υποχρεώθηκε στην καταβολή ετήσιου φόρου και την παραχώρηση μερικών φρουρίων στους Σελτζούκους. Αυτή η πανωλεθρία των βυζαντινών στρατευμάτων και, κυρίως, η εσωτερική πολιτική παράλυση που ακολούθησε, επέτρεψε τη μόνιμη εγκατάσταση των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία.
Ας περιμένουμε λοιπόν αυτή την νέα «ερντογανική» επίδειξη αλαζονείας, που θα έχει και… ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνισμό.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου