Amfipoli News: Yugoimport: Το M-84AS1, νέα έκδοση του σερβικού άρματος M-84 [video]

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Yugoimport: Το M-84AS1, νέα έκδοση του σερβικού άρματος M-84 [video]


Μία αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης M-84, με την ονομασία M-84AS1 προωθεί στη διεθνή αγορά η σερβική Yugoimport. Η νέα έκδοση αναπτύχθηκε ως πρωτότυπο από το Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας το οποίο συνεργάζεται στενά με την εγχώρια βιομηχανία.

Μία από τις κυριότερες βελτιώσεις της νέας έκδοσης (στη συνημμένη φωτογραφία απεικονίζεται η προγενέστερη M-84AB1) είναι η αυξημένη επιβιωσιμότητα, απόρροια της πρόσθετης θωράκισης.

Ειδικότερα στο εμπρόσθιο τόξο του πύργου και του σκάφους έχει εγκατασταθεί θωράκιση εκρηκτικής αντίδρασης (ERA: Explosive Reactive Armor), δεύτερης γενεάς, για την αντιμετώπιση πυρομαχικών χημικής ενέργειας και το οπίσθιο τόξο του πύργου και του σκάφους θωράκιση τύπου κλωβού για την αντιμετώπιση εκτοξευτών αντιαρματικών ρουκετών (RPG).

Επίσης, σε κάθε πλευρά του πύργου έχουν εγκατασταθεί έξι ηλεκτρικής λειτουργίας εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων στο ορατό, υπέρυθρο, θερμικό και χιλιοστομετρικό του φάσματος διαμετρήματος 82 χλστ. που έχουν διασυνδεθεί με εγκατεστημένο επί της οροφής σύστημα εντοπισμού κατάγαυσης από δέσμη λέιζερ και από δέσμη ραντάρ.

Με αυτό τον τρόπο, το πλήρωμα λαμβάνει άμεση ειδοποίηση κάθε φορά που το άρμα καταυγάζεται από ραντάρ ή τηλέμετρο λέιζερ, καταδείκτη λέιζερ ή καθοδηγούμενο από λέιζερ βλήμα καθώς και για τη διεύθυνση της επερχόμενης απειλής.

Επίσης, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η επιβιωσιμότητα του άρματος και του πληρώματος έχει εγκατασταθεί στο διαμέρισμα μάχης και το διαμέρισμα του κινητήρα σύστημα εντοπισμού και καταστολής πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό το διατηρείται το λειόκαννο πυροβόλο διαμετρήματος 125 χλστ. το οποίο διαθέτει θερμοαπαγωγικό κάλυμμα και εξαγωγέα αερίων αλλά απουσιάζει το σύστημα αναφοράς στομίου κάννης. Διατηρείται το σύστημα αυτόματης γέμισης της προγενέστερης έκδοσης, αλλά χρησιμοποιούνται νέα πυρομαχικά βελτιωμένης σχεδίασης.

Τέλος, ο αρχηγός πληρώματος διαθέτει εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού M15, που επιτρέπει τη σκόπευση και βολή από το εσωτερικό του πύργου, με πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ.

Το M-84AS1 είναι εξοπλισμένο με σύστημα διοίκησης και ελέγχου (ΣΔΕ) KIS M84, συστήματα επικοινωνιών της Thales και σύστημα ΠΒΧ (Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής) άμυνας.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου