Amfipoli News: Αυτή είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, μετά τον θάνατο της Μπετανκούρ -Μια χρυσή κληρονόμος [εικόνες]

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτή είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, μετά τον θάνατο της Μπετανκούρ -Μια χρυσή κληρονόμος [εικόνες]


Η κληρονόμος της πιο επιτυχημένης επιχείρησης επάνω στον πλανήτη, της αμερικανικής αλυσίδας λιανεμπορίου Walmart, Άλις Γουόλτον είναι και πάλι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, μετά το θάνατο σε ηλικία 94 ετών της Λιλιάν Μπετανκούρ, «χρυσής» κληρονόμου της αυτοκρατορίας καλλυντικών L'Oreal.
Μέχρι χθες η Μπετανκούρ καταλάμβανε τη 15η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και η Γουόλτον τη 19η.
Με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 38,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων η Άλις Γουόλτον είναι μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της υφηλίου. Mαζί με τους αδελφούς της Τζιμ και Ρομπ – που επίσης φιγουράρουν στη λίστα των ζάπλουτων της Wealth X – διαθέτουν μια περιουσία που αγγίζει τα 101.5 δισ δολάρια, κυρίως χάρις στο μερίδιό τους στη Walmart, την εταιρία, που «παράγει» τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.
Σε αντίθεση με τους αδελφούς της η 66χρονη Άλις δεν ανέλαβε ποτέ ενεργό ρόλο στη διαχείριση της αυτοκρατορίας που ίδρυσε ο πατέρας της το 1962, αν και έγινε συχνά στόχος σφοδρών επικρίσεων από τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της εταιρείας λόγω του προκλητικά πολυτελούς βίου της, την ώρα που εκείνοι δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωσή τους.
Αντί να περνά το χρόνο της στα κεντρικά της Walmart, η Γουόλτον έγινε μαικήνας των τεχνών από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν μόλις 10 ετών όταν μάζευε το... χαρτζιλίκι της για να αγοράσει ένα αντίγρφο του γνωστού πίνακα του Πικάσο, «Μπλε Γυμνό».
«Η συλλογή έργων τέχνης μου έδινε τόση χαρά, είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου που μου δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνω και να αγαπώ την Τέχνη», δήλωσε στο περιοδικό The New Yorker.
Άρχισε να αγοράζει υδατογραφίες από τη δεκαετία του ‘70 και να διακοσμεί μ’ αυτές τους τοίχους του πολυτελέστατου κτήματός της, του “Rocking W Ranch”. Έκτοτε έστρεψε το βλέμμα της σε αυθεντικά αριστουργήματα, ιδιαιτέρως εκείνα των κλασικών Αμερικανών καλλιτεχνών. Η τεράστια προσωπική συλλογή της περιλαμβάνει τώρα μεταξύ άλλων έργα των Άντι ΓουόρχολΝόρμαν Ρόκγουελ και Τζόρτζια Ο’Κιφ.
To Crystal Bridges Museum στο Αρκάνσας
Το 2011 εγκαινίασε το κόστους 50 εκατομμυρίων Μουσείο Crystal Bridges στο Αρκάνσας για να φιλοξενήσει την αξίας μισού δισ δολαρίων συλλογή της. Όταν πρωτάνοιξε το Crystal Bridges διέθετε τετραπλάσια έργα από το φημισμένο Whitney Museum της Νέας Υόρκης.
Προτού ασχοληθεί αποκλειστικά με την τέχνη, η Γουόλτον έκανε μια σύντομη καριέρα ως χρηματοοικονομική αναλύτρια και μάλιστα ίδρυσε το 1988 μια δική της επενδυτική τράπεζα, την Llama Company, που έκλεισε περίπου δέκα χρόνια αργότερ, λίγο μετά τη σύλληψή της για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κάτι που έχει συμβεί κι άλλες φορές.
Χωρισμένη και άτεκνη η Άλις Γούλτον αγαπά εκτός από την τέχνη και τα άλογα. Εκτρέφει, μάλιστα, αρκετά στο τεράστιο ράντσο της των περίπου 6.000 (!) στρεμμάτων στο Τέξας και μετέχει σε ιππικούς αγώνες.
Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου