Amfipoli News: Μητέρα κατάφερε να νικήσει τον αυτισμό του παιδιού της με φυσικό τρόπο

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μητέρα κατάφερε να νικήσει τον αυτισμό του παιδιού της με φυσικό τρόπο



Οι γιατροί διέγνωσαν τον Ethan με αυτισμό στην ηλικία του 1 έτους.

Η μητέρα του, Tracy Fox, λέει:
Η διάγνωση ήρθε μετά από δύο χρόνια άγνοιας για το τι του συνέβαινε. Πριν 18 μήνες εμφάνισε αλλαγές στη συμπεριφορά του. Ο Ethan δεν κοιμόταν περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα και ποτέ συνεχόμενες. Δεν μιλούσε καθόλου και οι μόνες φορές που άκουγε τη φωνή του ήταν όταν ούρλιαζε στη μέση της νύχτας.
"Κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης στιγμής του ταξιδιού αυτού, ένας κοινωνικός λειτουργός μου είπε ότι έπρεπε να δεχτούμε ότι ο Ethan θα πρέπει να νοσηλευτεί μόλις θα έκλεινε τα 5 και ότι ποτέ δεν θα πήγαινε σχολείο, δεν θα έκανε σχέση και δεν θα έβρισκε εργασία."
Όμως η Tracy δεν ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει την ελπίδα ακόμα. Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης έρευνάς της, «σκόνταψε» επάνω στην εργασία του Δρ. Kenneth Bock, ενός ανοιχτόμυαλου ερευνητή, που μελέτησε εναλλακτικές θεραπείες. Μία από αυτές, που μοιάζει αρκετά υποσχόμενη μέχρι στιγμής είναι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτη, η διατροφή χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά.
Μεταξύ των συστάσεών του για παιδιά με αυτισμό ήταν μια απλή συμβουλή: Απαλλαγείτε από τα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη.
Η Tracy ακολούθησε αυτή τη συμβουλή  και μέσα σε 3 μέρες παρατήρησε, ότι ο γιος της κοιμόταν ήσυχος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Από τότε, δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα«, αναφέρει.
Πως όμως συνδέεται η συγκεκριμένη δίαιτα με τον αυτισμό;
«Υπάρχει μια σημαντική σύνδεση ανάμεσα στο έντερο και τον εγκέφαλο στον αυτισμό, που πιστεύω ότι υποτιμάται«, αναφέρει ο δρ. Bock στο Fox News. Όσον αφορά τη γλουτένη και την επίδραση των γαλακτοκομικών προϊόντων στα παιδιά με αυτισμό, λέει: «Μπορείτε να τα αφαιρέσετε από τη διατροφή τους και μερικές φορές θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα παιδιά χάνουν τη θολούρα, ησυχάζουν και μερικές φορές λένε τις πρώτες τους λέξεις.«
Ο δρ. Bock δεν είναι ο μόνος ειδικός με αυτή την άποψη. Όπως αναφέρει τοWebMD, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν υψηλή ευαισθησία στη γλουτένη ή την καζεΐνη, την πρωτεΐνη που υπάρχει στα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο εγκέφαλος ενός αυτιστικού παιδιού αντιμετωπίζει τις ενώσεις αυτές ως οπιούχα, επηρεάζοντας την κοινωνική, γνωστική και λεκτική του ικανότητα.
Εννοείται ότι η κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική, συνεπώς πριν ακολουθήσει κάποιος οποιαδήποτε αγωγή, την οποία διαβάζει καθώς ενημερώνεται, σωστό θα ήταν να  ζητά τη γνώμη του ιατρού που τον παρακολουθεί και να εξετάζει όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους με ειδικούς επιστήμονες.


el.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου