Amfipoli News: Μπιφτέκια κοτόπουλο στο γκριλ και ρύζι πιλάφι με ανάμεικτα λαχανικά και μπέικον

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μπιφτέκια κοτόπουλο στο γκριλ και ρύζι πιλάφι με ανάμεικτα λαχανικά και μπέικον


Για τα μπιφτέκια

500γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλο

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 καρότο

3-4 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

θυμάρι ξερό

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφού στραγγίσουμε το ψωμί που έχουμε μουσκέψει σε νερό προσθέτουμε τον κιμά.

Σε μούλτι βάζουμε την πιπεριά κ το καρότο και το αφήνουμε να πάρει 5 με 6 βόλτες(να μην πολτοποιηθούν). Τα βάζουμε στο μείγμα του κιμά.

Ύστερα βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο έτσι ώστε να είναι λίγο χοντροκομμένα(δεν τα πολτοποιούμε) και τα βάζουμε στο μείγμα του κιμά.

Προσθέτουμε το λάδι,αυγό,θυμάρι,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 με 3 ώρες.

Ψήνουμε σε γκριλιέρα ή στον φούρνο.

Για το πιλάφι

500γρ. ρύζι μπλου μπονετ(το κίτρινο)

ανάμεικτα λαχανικά

ελαιόλαδο

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

αλάτι

πιπέρι

φυτίνη

6 φέτες μπέικον

Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να βράσει και βάζουμε τα λαχανικά,τον κύβο,το ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι.

Τα βράζουμε 12 λεπτά περίπου και αφήνουμε να σταθεί το ρύζι,προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας φυτίνη.

Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 6 φέτες μπέικον και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.Το προσθέτουμε στο πιλάφι κ το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία !!!

Ντέμη Ανδρέογλου Ντοκάκη

epaggelmagynaika.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου