Amfipoli News: ΣΟΚ στις ΗΠΑ – Για πρώτη φορά μετά το 2013 αναστέλλεται η λειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους! – Ο δημόσιος τομέας «παγώνει»

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΚ στις ΗΠΑ – Για πρώτη φορά μετά το 2013 αναστέλλεται η λειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους! – Ο δημόσιος τομέας «παγώνει»


Αναγκαστική άδεια ή προσωρινή αναγκαστική αργία για όσους δεν κρίνονται… απολύτως απαραίτητοι 
– Οι 1,4 εκατομμύριο Αμερικανοί στρατιωτικοί θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς όμως να πληρώνονται 
– Αναλυτικά τι αλλάζει από σήμερα σε Στρατό, Δικαιοσύνη, Λευκό Οίκο 
– Πιθανό να κλείσουν εθνικά πάρκα και αξιοθέατα

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί δεν τα βρήκαν και η χώρα ζει μια κατάσταση που είχε να συμβεί από το 2013. Κατά τη διάρκεια της αναστολής της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους το προσωπικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που δεν κρίνεται απαραίτητο λαμβάνει άδεια. Ή τίθεται σε προσωρινή αναγκαστική αργία. Όσοι θεωρούνται απαραίτητοι, όπως αυτοί που εργάζονται σε υπηρεσίες ασφαλείας, εξακολουθούν να εργάζονται. Ο Ντόναλντ Τραμπ πριν ακριβώς έναν χρόνο ορκίζονταν ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σήμερα, έχει να διαχειριστεί την μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του. Μέχρι την επόμενη…

Τι σημαίνει όμως η αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους; 
Αναλυτικά όλα όσα αλλάζουν στις ΗΠΑ από σήμερα
Στρατός: Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν. Ούτε αυτές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Το σύνολο του 1,3 εκατομμυρίου ενστόλων θα εξακολουθήσει να εργάζεται. Ωστόσο το πολιτικό προσωπικό που κρίνεται μη απαραίτητο θα τεθεί σε αναγκαστική αργία. Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε μάλιστα ότι αν διαρκέσει η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους υπάρχει κίνδυνος να μην συντηρούνται τα πολεμικά πλοία και να αναγκαστούν να παραμείνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη.

Δικαιοσύνη: Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολλούς εργαζόμενους που κρίνονται απαραίτητοι. Βάσει των σχεδίων του, το υπουργείο εκτιμά ότι οι 95.000 από τους 115.000 υπαλλήλους του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται κανονικά.

Λευκός Οίκος: Περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι του Λευκοί Οίκου σε σύνολο 1.715 θα πρέπει να τεθούν σε αναγκαστική αργία. Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ χθες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα διαθέτει αρκετό προσωπικό για να φέρνει εις πέρας τα καθήκοντά του. Αναμένεται, μάλιστα, να μεταβεί κανονικά την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός για να παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

newsit

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου