Amfipoli News: 6 απίστευτα πράγματα που διαισθάνονται οι σκύλοι

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

6 απίστευτα πράγματα που διαισθάνονται οι σκύλοι



Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να διαισθανθούν πολλά πράγματα όσον αφορά τις ανθρώπινες συμπεριφορές και το γύρω περιβάλλον.
Όσοι έχουν μεγαλώσει με σκύλο σίγουρα γνωρίζουν ότι οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν την ικανότητα να διαισθανθούν πότε είμαστε λυπημένοι, στρεσαρισμένοι ή χαρούμενοι.  Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι ότι οι σκύλοι είναι ικανοί να αισθανθούν και πολλά άλλα πράγματα, όπως έναν σεισμό ή μια αρρώστια.
Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο απίστευτα πράγματα που μπορούν να αισθανθούν τα σκυλιά.
Σεισμοί
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν τους σεισμούς. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, στα οποία οι σκύλοι έχουν μια ιδιαίτερη αναστάτωση πριν αυτός συμβεί. Αυτό αποδίδεται στην ευαίσθητη ακοή τους, που τους καθιστά ικανούς να ακούσουν τις πλάκες να θρυμματίζονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Επιπλέον, οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι οι σκύλοι νιώθουν τη σεισμική δραστηριότητα μέσω των πελμάτων τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αν ένας σκύλος σε μια σεισμογενή περιοχή αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα, τότε ίσως κάτι πρόκειται να συμβεί.
Κρίσεις επιληψίας
Υπάρχουν σκυλιά που είναι εκπαιδευμένα να ειδοποιούν για τις κρίσεις επιληψίας πριν αυτές συμβούν. Ειδικότερα τα σκυλιά όταν αντιληφθούν ότι έρχεται μία ακόμα κρίση, ξαπλώνουν πάνω στους ιδιοκτήτες τους και “ζητούν” βοήθεια με τον τρόπο τους όταν μπορούν. Δεν είναι όλα τα σκυλιά εκπαιδευμένα στο να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας επικείμενης κρίσης επιληψίας. Ενστικτωδώς ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο το αισθάνονται.
Παθήσεις (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου)
Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι είναι πολύ κοντά στους ιδιοκτήτες τους, όταν αισθάνονται ότι δεν είναι καλά. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η υπόθεση που κάνουν κάποιοι ότι οι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο. Μια έρευνα βρήκε ότι οι σκύλοι μπόρεσαν να εντοπίσουν τον καρκίνο του μαστού με 88% ακρίβεια και τον καρκίνου του πνεύμονα με 99%. Αυτό πθανώς να οφείλεται στις διαφορετικές μυρωδιές που εκκρίνουν τα άτομα που πάσχουν από κάποια ασθένεια.
Εγκυμοσύνη
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται οι σκύλοι έχουν τη δυνατότητα να μυρίσουν τις ορμονολογικές διαφορές της γυναίκας που συμβαίνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλοί είναι οι σκύλοι που θα αρχίζουν να κάθονται πάνω στην κοιλιά της μέλλουσας μαμάς και γίνοται πιο προστατευτικοί μαζί της, όταν το αντιληφθούν.
Θυμός
Ο υψηλός τόνος της φωνής και το επιτακτικό ύφος είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους σκύλους να αντιλαμβάνονται το θυμό. Η ανησυχία και η δυσφορία τους είναι έντονη σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάποιοι σκύλοι έχει παρατηρηθεί ότι φέρνουν στους ανθρώπους τους τα αγαπημένα τους παιχνίδια, οδηγώντας τους ερευνητές να υποθέσουν ότι μάλλον νιώθουν ενσυναίσθηση. Σε ένα πείραμα παρατηρήθηκε ότι οι σκύλοι έτειναν να προσεγγίζουν τους ανθρώπους που ήταν αναστατωμένοι, παρά εκείνους που δεν ήταν.
Φόβος
Όταν ο ιδιοκτήτης ενός ζώου τρομάξει, αμέσως ο σκύλος θα καταλάβει ότι αισθάνεται φόβο και θα αρχίσει να γαβγίζει, σημάδι που για εκείνον σημαίνει έκκληση βοήθειας. Μάλιστα, θα σταθεί στα πόδια του στην προσπάθειά του να τον ηρεμήσει.
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου