Amfipoli News: Θέμα αλλαγής ονόματος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βάζει ο Μπουτάρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Θέμα αλλαγής ονόματος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βάζει ο Μπουτάρης (ΒΙΝΤΕΟ)


«Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βάζοντας θέμα αλλαγής του ονόματος.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. 
Μπουτάρης διερωτήθηκε τι κάνουμε εμείς ως χώρα, αναφερόμενος στην ονομασία του αεροδρομίου της πόλης και του ΚΤΕΛ.

«Τι θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς. Έχουμε το αεροδρόμιο Μακεδονία, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, «διαπραγμάτευση είναι να μπεις και στα πόδια του άλλου και να μην του ανακοινώσεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές. Καλύτερα να έχεις το 50% από κάτι, παρά το 100% από το τίποτα. Χάσαμε στη Χάγη, δεν μπορούμε ποια να βάλουμε βέτο στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως είναι σημαντικό να βρεθεί και το πώς θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει χρονοδιάγραμμα για αλλαγές στα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

«Το κρίσιμο σημείο είναι το πώς θα λέγονται οι κάτοικοι, το δεύτερο είναι πως όποια συμφωνία για αλυτρωτικά, εάν δεν μπει ένα χρονοδιάγραμμα, ένας οδικός χάρτης ότι σε τρία χρόνια θα πρέπει να έχουν αλλάξει τα βιβλία ιστορίας, σε πέντε όλα τα ονόματα που έχουν αναφορά αλυτρωτισμού, ακόμα και για τα μικρά πράγματα. Δεν αποφασίζουμε εμείς, λέμε τη γνώμη μας, στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ένα σωρό έμπειρους διπλωμάτες» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

 

 in.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου