Amfipoli News: Εντυπωσιακά βίντεο: Η καταστροφή στις Σέρρες από ψηλά

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εντυπωσιακά βίντεο: Η καταστροφή στις Σέρρες από ψηλά


Το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός Σερρών από την αύξηση της στάθμης των νερού του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης, καταγράφει η κάμερα.

Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί με drone, δείχνουν από ψηλά τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και καλλιέργειες, εκεί που τώρα ειδικά συνεργεία των δήμων με τη βοήθεια του στρατού φτιάχνουν αναχώματα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη καταστροφή γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων.



Οι περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση “κόκκινου” συναγερμού είναι η Βισαλτία, η Νέα Ζίχνη και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά, που απειλούνται άμεσα από την αύξηση της στάθμης των νερών, που φτάνουν στη χώρα μας και από τη γειτονική Βουλγαρία.
Άνοιξε η γη στις Σέρρες


Η νεροποντή που σημειώθηκε το Σάββατο, προκάλεσε βιβλική καταστροφή στην Μαυρομιχάλη και τη Χρυσοπηγή, όπου δημιουργήθηκαν ρήγματα στο έδαφος και κινδύνεψαν κατοικίες.


Στην οδό Μαυρομιχάλη, ο δρόμος υποχώρησε και δημιουργήθηκε ρήγμα μήκους 30 μέτρων, ενώ τα χώματα έπεσαν πάνω σε σπίτι που ευτυχώς δεν κατοικούνταν.


Σε αυτοψία που έγινε το πρωί της Κυριακής υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών, ενώ η ΔΕΥΑΣ αναγκάστηκε να διακόψει την ύδρευση και την αποχέτευση στην περιοχή για να περιορίσει τυχόν νέες ζημιές.


Το δεύτερο και μεγαλύτερο ρήγμα προκλήθηκε στον δρόμο για την Χρυσοπηγή, κοντά επίσης σε κατοικίες. 


Από τις πλημμύρες, δημιουργήθηκε ρήγμα μήκους 100 μέτρων, ενώ η καθίζηση του εδάφους είναι πάνω από 2 μέτρα με συνέπεια να υποστούν σοβαρές βλάβες τρεις μονοκατοικίες της περιοχής, μεταξύ αυτών και του τέως βουλευτή και υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη.



Και σε αυτή τη περίπτωση οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έκαναν μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών ώστε να φροντίσουν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση προς τις κατοικίες. 


Μάλιστα, συνέστησαν στους ιδιοκτήτες να αποφύγουν τη διαμονή στα σπίτια μέχρι να γίνει μελέτη από μηχανικούς ως προς τη στατικότητα των κτιρίων.

Πηγή: anexartitos.gr, newsit.gr, FONH.GR 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου