Amfipoli News: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ερευνητές ταυτοποίησαν τους τέσσερις σκελετούς που είχαν βρεθεί δύο χρόνια πριν στην Τζέιμσταουν

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ερευνητές ταυτοποίησαν τους τέσσερις σκελετούς που είχαν βρεθεί δύο χρόνια πριν στην Τζέιμσταουν


Δύο χρόνια πέρασαν αφότου ήρθαν στο φως έπειτα από ανασκαφές, σκελετικά υπολείμματα τετρακοσίων χρόνων, των τεσσάρων ηγετών της πρώτης αποικίας της Αμερικής, στην Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια και οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τα ονόματά τους.

Και οι τέσσερις βρέθηκαν θαμμένοι γύρω από την εκκλησία της Τζέιμσταουν, η οποία λειτούργησε για μια σύντομη χρονική περίοδο από το 1608 έως το 1617.

Η περιοχή έχει «κατοχυρωθεί» αποκλειστικά για τους πιο σημαντικούς ηγέτες της αποικίας. ( Μια ενδιαφέρουσα σημείωση - Ήταν η ίδια εκκλησία στην οποία η Ποκαχόντας παντρεύτηκε τον Τζον Ρολφ. )

Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο υπήρχε η εκκλησία, η ομάδα των ερευνητών έψαξε τα ιστορικά αρχεία της Virginia Company και κατέγραψαν τους αποίκους για να καταρτίσουν έναν κατάλογο με τις πιθανές ταυτότητες των αποθνήσκων ηγετών.

Στη συνέχεια έκαναν τις τελικές ταυτοποιήσεις διερευνώντας μια χούφτα σπάνια και εξαιρετικά λεπτεπίλεπτα αντικείμενα που βρέθηκαν μαζί με τα οστά.

Δύο από τους άνδρες, ο Captain Gabriel Archer και ο Reverend Robert Hunt, έπλευσαν ως μέρος της αρχικής αποστολής προς τη Τζέιμσταουν, ανακοίνωσε η ομάδα στο Smithsonian Institution’s National Museum of Natural History. Ο Sir Ferdinando Wainman και ο Captain William West, οι άλλοι άνδρες που ταυτοποιήθηκαν, έφτασαν τρία χρόνια αργότερα.

Παράλληλα με τους σκελετούς τους, κάθε Άγγλος είχε συγκεκριμένες ενδείξεις που βοήθησαν την ομάδα να αποκρυπτογραφήσει ποιος ήταν ποιος.

Ο Hunt ήταν ο πρώτος Άγγλος πρεσβευτής της Τζέιμσταουν και οι επιστήμονες τον προσδιόρισαν μέσω της ηλικίας του και σύμφωνα με τον προσανατολισμό που είχε ταφεί - παραδοσιακά, οι πρέσβεις ενταφιάζονταν στραμμένοι προς την εκκλησία, ακριβώς όπως ήταν ο Hunt. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν διάφορα θραύσματα της ιστορίας που είχαν θαφτεί μαζί με τον Archer: το υψηλόβαθμο προσωπικό ενός καπετάνιου, ένα μικρό ασημένιο κουτί, και ένα ημερολόγιο.

Χρησιμοποιώντας αξονική τομογραφία, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να δουν μέσα στο μικρό κουτί, αποκαλύπτοντας έτσι τα ιερά κειμήλια και επεσήμανε δυνητικά τη μυστική καθολική πίστη του Archer, που υπαινίχθηκε μια πιθανή θρησκευτική εξουσία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι χημικές αναλύσεις των οστών του Wainman έδειξαν υψηλά επίπεδα έκθεσης στον μόλυβδο, ένα σημάδι ότι αυτός ήταν πλούσιος, καθώς ήταν τα πιο πολύτιμα στοιχεία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, όπως ο κασσίτερος και τα γυάλινα είδη, περιέχοντας περισσότερο μόλυβδο.

Τέλος, με αξονική τομογραφία, οι επιστήμονες εντόπισαν κουρελιασμένα απομεινάρια στρατιωτικής ζώνης της Δύσης, οι ασημένιοι κροσσωτοί ράβδοι και η διακόσμηση με πούλιες παραμένουν ακόμα άθικτα. Η ανακάλυψη είναι έγκαιρη και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η Τζέιμσταουν ( στις ακτές της Βιρτζίνια ) θα μπορούσε να καλυφθεί με τόνους νερού από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.


Μετάφραση κειμένου: amfipolinews.blogspot.gr
Πηγή: sciencemag.org
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου