Amfipoli News: 14 (εντελώς) κουλές και αλλόκοτες προλήψεις που ισχύουν κάπου στον κόσμο

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

14 (εντελώς) κουλές και αλλόκοτες προλήψεις που ισχύουν κάπου στον κόσμο


Το να αποφεύγεις μια μαύρη γάτα δεν είναι τίποτα, μπροστά σ” αυτές… Δεν είναι λίγοι άνθρωποι, που είναι προληπτικοί και αποφεύγουν να κάνουν ορισμένα πράγματα (όπως το να περνάνε κάτω από σκάλες) γιατί θεωρούνται πως τους φέρνουν κακοτυχία.

Έτσι, οι πρόληψεις και οι δεισιδαιμονίες σε όλο τον κόσμο είναι πολλές και μερικές είναι και ιδιαίτερα παράξενες. Εμείς, λοιπόν, εντοπίσαμε 16 εντελώς κουλές προλήψεις από κάθε γωνιά της γης και σου τις παρουσιάζουμε. Πρόσεχε! Μην επηρεαστείς!

1. Ξαφνική βροχή με ήλιο = Δαιμονικά Άλογα
Στις Φιλιππίνες πιστεύουν ευρέως ότι μια ξαφνική βροχή την ίδια ώρα που υπάρχει ήλιος σημαίνει τον γάμο των Tikbalang, των δαιμονικών αλόγων της Φιλιππινέζικης φολκλορικής παράδοσης.


2. Η κουτσουλιά πουλιού είναι τυχερή
Ρωσικές δεισιδαιμονίες! Οι Ρώσοι γενικά πιστεύουν πως η κουτσουλιά πουλιού φέρνει τύχη και είναι σημάδι πλούτου και ευημερίας. Ως εκ τούτου όσο περισσότερες κουτσουλιές έχει το αυτοκίνητο σας, τόσο το καλύτερο για σας (σύμφωνα με τους Ρώσους πάντα).


3. Μη χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα όταν κοιμόσαστε
Ακόμη και επαγγελματίες από τον χώρο της ιατρικής στη Κορέα συμμερίζονται την πρόληψη ότι το να κοιμηθεί κάποιος με ανεμιστήρα θα έχει ως αποτέλεσμα να πεθάνει αμέσως λόγω υποθερμίας. Ειλικρινά, δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας!


4. Ποτέ ξανά 4 (χμμ, είναι η 4η πρόληψη στη σειρά, έτσι;)
Στην Κίνα-καθώς επίσης και σε άλλες Ασιατικές χώρες γύρω από αυτήν- αποφεύγουν όποτε αυτό είναι δυνατό τον αριθμό 4. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές γλώσσες της Ανατολικής Ασίας η λέξη για τον αριθμό τέσσερα είναι εξαιρετικά παρόμοια με την λέξη θάνατος.

5. Στραβά παράθυρα για την άμυνα κατά των Μαγισσών
Στις ΗΠΑ τα σπίτια συνήθως κατασκευάζονται με λοξά παράθυρα, με σαφή σκοπό να εμποδίσουν μάγισσες από το να περνούν πετώντας μέσα από αυτά. Προφανώς, οι μάγισσες μπορούν να αιωρούνται και να ανασταίνουν τους νεκρούς, αλλά, παρόλα αυτά, μια γωνία κλίσης 45 μοιρών δεν μπορούν να κάνουν στην πτήση τους. Τι να πούμε…

6. Τα σταφύλια για γούρι του νέου έτους
Ξεχάστε τα φιλιά στο ταίρι σας όταν το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα την παραμονή της πρωτ
οχρονιάς. Στην θέση τους τηρείστε την ισπανική παράδοση και μπουκώστε το στόμα σας με μια χούφτα από 12 ρόγες σταφύλι. Είναι πολύ πιθανό ότι θα είσαστε καλότυχος για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. (μωρέ λες;)


7. Η Μοναχική Καρακάξα

Οι καρακάξες θεωρούνται γρουσουζιά στην Βρετανία. Τουλάχιστον αυτό ισχύει αν δεις μια μόνο καρακάξα. Αν κάποιος ντόπιος δει μόνο του κάποιο από αυτά τα πουλιά καλό θα ήταν να το χαιρετήσει, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες. Αν όμως είναι παρούσες περισσότερες από μια καρακάξες τότε δεν είναι ανάγκη να κάνετε τίποτε, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος ανησυχίας.

8. Τα κάθετα τσόπστικς

Όταν επισκεφθείτε την Ιαπωνία ποτέ να μην τοποθετήσετε τα τσόπστικς κάθετα στο μπολ με το ρύζι. Αυτός ο σχηματισμός είναι παράξενα όμοιος με τον σχηματισμό ενός θυμιάματος σε γιαπωνέζικη κηδεία και ως εκ τούτου θεωρείται σύμβολο κακοτυχίας.

9. Πόσο κάνει 40-1 ; (δε λέμε 39 γιατί κάνει τζιιιζ!)

Στην Αφγανική κουλτούρα ο αριθμός 39 συνδέεται με την πορνεία και ο,τιδήποτε περιέχει τον αριθμό αυτόν σε δημόσιο χώρο είναι επώδυνα άσχημο. Γενικά αποφεύγεται οποτεδήποτε είναι αυτό δυνατό.


10. Άγγιξε τα ευαίσθητα σημεία σου για να διαλύσεις την γρουσουζιά (ναι καλά, διάβασες!)

Ένας απλός τρόπος για να διαλύσεις την γρουσουζιά στην Αργεντινή είναι να αγγίξεις τον αριστερό σου όρχι. Οι γυναίκες μπορούν να αντικαταστήσουν αυτήν την κίνηση με άγγιγμα του αριστερού του στήθους, κάτι που φέρνει -βεβαίως- το ίδιο αποτέλεσμα.

11. Κάτι παλιό, κάτι καινούριο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε

Αυτό αποτελεί μια από τις παλαιότερες προλήψεις που υπάρχουν. Είναι στίχος που πρωτακούστηκε σε γαμήλιες τελετές και πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη σε όσους παντρεύονται.

12. (και γρουσούζικο, μιας και είμαστε σε κλίμα) – όχι φιλιά στο στόμα στα μωρά

Το να φιλάς ένα μωρό στα χείλη προκαλεί δυσφορία σύμφωνα με την Νιγηριανή κουλτούρα. Λέγεται ότι το να ακολουθείς μια τέτοια πρακτική μπορεί να κάνει το παιδί να σαλιαρίζει ακόμη και όταν ενηλικιωθεί. Ένας πρόσθετος λόγος να αποφεύγετε να φιλάτε τα μωρά στο στόμα.


13. Το νυχτερινό μάσημα τσίχλας

Στην Τουρκία μπορεί να αναθεωρήσετε για το μάσημα τσίχλας την νύχτα. Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν ότι αν κάποιος μασά τσίχλα αφότου σκοτεινιάζει είναι σαν να μασά στην πραγματικότητα σάπια πεθαμένη σάρκα. (Ιουυυυ…)

14. Η κακοποίηση ζώων φέρνει κακοτυχία (μετά τα βρισίδια που θα φάει δικαίως, σίγουρα!)

Λέγεται πως όσοι κακοποιούν ζώα στη Ρουμανία είναι καταραμένοι να κάνουν μαλλιαρά παιδιά. Και μαλλιαρά παιδιά και βατράχια θα βγουν από το στόμα τους και ό,τι χρειάζεται να πιστέψει ο καθένας για να μην ξανασυμβεί κανένα περιστατικό.


ΠΗΓΗ: rise.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου