Amfipoli News: Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε το βραχιόλι του μετά από 73 χρόνια!

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε το βραχιόλι του μετά από 73 χρόνια!


Αποβιβάστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους αμερικανούς στρατιώτες το 1944 στην Νορμανδία.

Ωστόσο, βρήκε σήμερα, μετά από 73 χρόνια, το βραχιόλι που είχε τότε χάσει, καθώς ένας ερασιτέχνης συλλέκτης, κάτοικος της πόλης Σαιντ Μερ Εγκλιζέ το εντόπισε και του το επέστρεψε.

«Το ανακάλυψα τον Φεβρουάριο σε μια πλαγιά στο Ιεβίλ. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να εντοπίσω τον 93χρονο ιδιοκτήτη του. Συνομιλήσαμε στο Skype στα τέλη Απριλίου και αναγνώρισε το βραχιόλι. Συγκινήθηκε καθώς μου εξήγησε ότι του το είχε κάνει δώρο η μητέρα του, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Μάθιου Ντελαμότ, οδηγός σε μουσείο του Αζεβίλ.

Έπειτα από τη συνομιλία αυτή, ο 93χρονος βετεράνος Χιλ, που ζει στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης «έλαβε» το βραχιόλι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μισέλ Βάλτος, βιβλιοθηκάριος στις Συρακούσες που διευκόλυνε τον Ντελαμότ να βρει τον Χιλ.

Η Αμερικανίδα οργάνωσε στην βιβλιοθήκη της την συνομιλία μέσω Skype μεταξύ του Ντελαμότ και του βετεράνου με την παρουσία τοπικών μέσων ενημέρωσης, όπως είχε υποδείξει ο Νορμανδός οδηγός.


Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου